Welkom bij Therapie praktijk Tilburg

Missie

(Kinder) Therapie Praktijk Tilburg biedt al sinds 2001 zorg aan kinderen tot 18 jaar oud. Vanaf februari 2022 kent de praktijk twee nieuwe eigenaren; Peter Spijkers (zorgondernemer) en Davy Melissen (GZ-Psycholoog & Psychotherapeut). Met deze frisse wind poogt de praktijk datgene wat is opgebouwd -en kwalitatief goed is- voort te zetten en daarbij door te ontwikkelen wat beter kan en uitgebreid kan worden. Onze missie is het lichaamsgericht, vaktherapeutisch werken met een uitgebalanceerd, zelfsturend team nog beter op de kaart te zetten in de regio, hierbij orthopedagogisch onderzoek en behandeling te kunnen bieden en het totaalpakket te kunnen monitoren en ook daar verder te kunnen werken aan herstel, groei en ontwikkeling van kind en systeem.

Iedereen wil uiteindelijk op een bepaalde manier samen zijn, in veiligheid en vertrouwen in contact met de ander zijn. We zijn van mening hulp te kunnen bieden wanneer verder kijken dan het kind en ook het betrokken systeem te betrekken en ondersteunen. Denk hierbij aan ouders/verzorgers, broertjes, zusjes, leerkrachten en eventueel andere betrokken disciplines. 

Wie zijn wij ?

Onze specialisatie is sinds jaar en dag gericht op de hulp aan jongeren onder de 18 jaar. In de afgelopen jaren hebben we met name psychomotorische therapie geboden aan jongeren onder de 18 jaar, die als gevolg van bijvoorbeeld een hechtingstrauma en andere problematiek, ontwikkelingsproblematiek in de vorm van een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en AD(H)D allerlei klachten hebben ontwikkeld. Naast psychische klachten zien we vaak ook allerlei lichamelijke, dan wel somatische klachten, zoals bijvoorbeeld slaapproblemen, buikpijn, eetproblemen, hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid. Op dit moment zijn we onze diensten aan het uitbreiden door ons met een zelfde aanbod ook te gaan richten op de populatie van 18 jaar en ouder.

Kinderpsycahologie Tilburg
Psycholoog Tilburg