Psychomotorische danscoaching

Ieder kind leert vanuit beweging. Deze begeleidingsvorm is een combinatie van danscoaching en psychomotorische begeleiding. Spelenderwijs worden kinderen begeleid in diverse dansante bewegingsvormen.

De psychomotorisch kindercoach maakt in de begeleiding gebruik van creatief en therapeutisch spel en verschillende bewegingsvormen. Reflexintegratie is hiervan een onderdeel.

We worden geboren met primaire reflexen, de eerste bewegingen waarmee baby´s op hun omgeving reageren. In het eerste levensjaar verdwijnen de meeste automatische reactie, om plaats te maken voor bewuste bewegingen.

Niet-geïntegreerde reflexen kunnen de verklaring zijn voor verschillende problemen zoals concentratie-  en leesproblemen, angst en hyperactiviteit. Reflexintegratie kan hierbij uitkomst bieden. Er worden specifieke bewegingspatronen geoefend, die zijn afgestemd op het kind. Ouders krijgen ook korte oefeningen mee die zij dagelijks een paar minuten kunnen oefenen waardoor de reflex kan integreren.

In combinatie met dans(oefeningen) wordt het lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen vergroot en kan het kind uiting geven aan zijn gevoelens en wensen. Dans zorgt daarbij voor ontspanning, plezier en balans.